Turvallisuusohjeet

Avantouimareiden on syytä muistaa, että avantouinnin vaikutukset ovat yksilöllisiä. Uimari päättää luonnollisesti itse avannossa käyntien määrästä, viipymisajasta ja saunomisesta. Omaa kehoaan kannattaa kuunnella, jotta oppii tietämään mikä on itselle sopivin tapa.

Tärkeää on muistaa, ettei avantoon mene alkoholia nauttineena tai sairaana. Lisäksi saunasta ei ole hyvä mennä avantoon eikä avannosta saunaan liian nopeasti. Lämpöero aiheuttaa sydämelle kovan rasituksen ja verenpaineen vaihtelu saattaa aiheuttaa huimauksen tunnetta. Pään kasteleminenkaan ei ole suositeltavaa, sillä se lisää lämmönluovutusta, josta voi olla seurauksena alilämpöisyys. Koska avantouimareilla lämpötasapainon muutokset kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja saunominen lisää nestehukkaa, uintiretken päätteeksi on muistettava juoda riittävästi, mielellään lämmintä juomaa.

Talvella kulku-uralla ja laiturilla on toisinaan jäätä. Näin ollen kulku avantoon on talvisin joskus jäinen lämpömatoista huolimatta.Olethan varovainen.

Turvallisuusvinkkejä avantouimarille

Turvallinen talviuintipaikka

 

ÄLÄ MENE YKSIN AVANTOON!
LAITURILTA HYPPÄÄMINEN ON KIELLETTY!

SAUNOMINEN JA ALKOHOLI EIVÄT SOVI YHTEEN!